Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zondag 13 december 2015

Bergen, feestjes en Zweden

Het is alweer bijna 4 weken geleden dat we voor het laatst op het weblog schreven. Bizar hoe snel de tijg gaat en hoe druk het is geweest. Wat ons naast het gebruikelijke werk en school bezig heeft gehouden de afgelopen weken, is het volgende:

Padvindersweekend
De kinderen hadden een heel weekend een padvinderweekend met veel activiteiten en opdrachten: ook midden in de nacht. Dat vond plaats op loopafstand van ons huis. Dus lekker dichtbij voor hun. Aangezien Amber en Anouk ook meewaren, zijn wij samen met Dennis en Natasja wat gaan eten bij de indier in Arendal.
cursus Bergen
Chantal was een week weg in verband met haar cursus 'planologie': 5 dagen naar Bergen! Niet echt een vervelende plek voor een cursus, maar er was weinig tijd om de stad te verkennen. Overdag was er een druk cursusprogramma: iedere dag van half 9 tot 18 uur. Dus we waren weinig buiten als het licht was. Gelukkig waren de winkels meestal open 's avonds en konden we nog even de stad in na het studeren. Volgende locatie is Trondheim: dat wordt in maart.


Voor-Kerstdiner: julebord
Met zijn 26-en (allemaal Nederlanders die in de buurt wonen), hadden we een avond de skihut bij de lokale skihelling afgehuurd voor een 'diner'. Was super geslaagd en gezellig. Iedereen had zelf iets gemaakt waardoor we vreselijk veel en lekker eten hadden. Ook waren er rond die datum 4 mannen jarig (John, Raymond, Ron en Harry), wat gevierd werd met een grote taart. Geslaagde avond en voor herhaling vatbaar. Hieronder foto van alle volwassenen die avond....


Pianoconcert Luke
Ook dit jaar voor de kerst was er weer een 'kerstconcert', verzorgd door de leerlingen van de muziekschool. Luke speelde 'the day after tomorrow' van Saybia. Luke is erg goed geworden in piano spelen en heeft er veel plezier in. Harrytur naar Zweden
Vorig weekend gingen we met Dennis en Natasja naar Zweden: om inkopen te doen. Noorwegen is voor sommige produkten zo duur (eten, drinken, vlees enz), dat de gemiddelde Noor die in het zuiden en oosten van het land woont, regelmatig de grens overgaat om in te kopen. Dit heet een 'Harrytur'.  Wij wilden ook eens en gingen naar Nordby en Strømstad om inkopen te doen bij grote winkelcentrums met onder meer enorme snoepwinkels. Was een leuk tripje met de boot en auto: de auto volgeladen met lekkere dingen en weer terug naar Noorwegen.