Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

zaterdag 10 september 2016

Bezoek van opa en oma

 
En toen was het alweer bijna half september. De zomervakantie zit er alweer een paar weken op en we zijn alweer op weg naar de herfsvakantie hier, wat begin oktober is.
De laatste week van de zomervakantie waren opa en oma (Hennink) op bezoek. Een hele leuke week gehad samen met mooi weer. Samen naar de olympische spelen gekeken waar onder meer Noorwegen tegen Nederland moest spelen in de halve finale voor handbal. Samen met opa en oma zijn we naar Kristiansand geweest: lekker gegeten en de stad doorgewandeld. Ook zijn we naar Tvedestrand geweest waar de kids gingen zwemmen en zijn we naar de ‘jettegrytene’ geweest: een soort natuurlijke glijbanen met watervalletjes en natuurlijke poeltjes waar we meestal ieder jaar wel een keer komen.

Verder lekker van het lekkere weer en de tuin genoten en met de boot gevaren. Over een paar weken zien we ze (en de andere opa en oma) weer als we naar Nederland gaan.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S

Sanne is weer met handbal begonnen na de vakantie, Luke en John met Taekwondo en Chantal met aerobics en hardlopen.   
De laatste weken van de zomer hebben we nog een paar keer kunnen zwemmen en vooral de kinderen hebben daar goed gebruik van gemaakt. In augustus waren er ook de ‘Vegårsheidagene’ waarop we in het dorp meestal spullen verkopen. Dit jaar sloegen we een jaar over en verkochten we daarvoor in de plaats samen met een aantal kinderen uit Sanne haar klas ‘dozen met koekjes’ en zelf gemaakte wafels, om geld in te zamelen voor een excursie/schoolreis die Sanne volgend jaar heeft naar Berlijn en de concentratiekampen in onder meer Auschwitz. <

Half augustus waren er veel frambozen en bosbessen die we volop hebben gegeten en geplukt: ook wat jam van gemaakt.  Begin september was er kermis en markt in een buurgemeente waar Sanne met wat vriendinnen heen ging (kleintjes worden groot) en wij met Luke.
Verder zijn we een keer naar de open dag geweest van de politie in Arendal, waar we de schietbanen konden bezoeken, kleding konden passen, politiehelicopters konden zien en naar demonstraties konden kijken , zoals met poltiehonden.

Nog drie weken en dan hebben we weer vakantie: dan gaan we een week naar Nederland!