Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

vrijdag 18 oktober 2013

Herfst 2013

Sinds dat we terug zijn van Rhodos is de herfst hier echt van start gegaan. De dagen worden korter en de bomen verliezen in een rap tempo hun bladeren. S'morgen moeten we al regelmatig het ijs van de autoramen verwijderen en in de avonden stoken we al regelmatig even de kachel op !! Het is een kwestie van tijd voordat de eerste sneeuw gaat vallen. Deze is trouwens al hoger in onze provincie gevallen !! En voor komende zondag staat er al wat voorspeld !

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S


 Chantal en Lasse: wat een poepie :-)

Met de maand oktober is ook de elanden jacht weer van start gegaan. Overal in en rond Vegårshei zien we dagelijk gropejes met jagers op pad gaan. Toen we opbezoek waren bij Ivor en Sylvia kwamen we net een eland tegen die afgeschoten was.

 Blijft toch een bizar iets om te zien hoe dit gedaan wordt. onderste boven aan een boom opgehangen, ingewanden eruit en zijn jasje wordt eraf getrokken....daarna is het op naar de slachterij.

Afgelopen zondag heeft Sanne weer de eerste handbal toernooi gehad, alle twee de wedstrijden gewonnen dus dat was een goede start ! Voor Luke is het voetbal seizoen afgelopen, dus moeten we nog even bekijken wat hij wilt gaat doen.. Pianospelen is gelukkig niet seizoens- gebonden, Luke speelt nog dagelijks fanatiek met plezier !

Helaas is de zomer ten einde, en dat betekent dat de motor op stal gaat. Hier en daar hebben we nog een mooie dag met veel zon. Zo heeft John afgelopen weekend nog een toertje op de motor gemaakt door Risør, Tvedestrand en Vegårshei....maar nu is het toch echt wel afgelopen....binnenkort wordt de motor winterklaar geaakt en is het afwachten tot het voorjaar voor de volgende rit.


Sanne heeft weer handbalwedstrijden en haar eerste toernooi ging erg goed en was erg leuk: ze wonnen beide wedstrijden en spelen nu op een volle baan ipv. op een kleine baan.


John gaat eind november op cursus: 5 dagen naar Stavanger. Maar eerst gaat Chantal begin november even op en neer naar Nederland.




donderdag 3 oktober 2013

Vakantie Rhodos

Vorige week zijn we een week naar Rhodos geweest. Heerlijke vakantie gehad in Kolimbia.

We zaten in een all-inclusive resort met 7 zwembaden, glijbanen en een super service. Iedere avond konden we kiezen uit 4 restaurants op het park. Veel activiteiten werden er dagelijs georganiseerd, maar wij zaten vooral aan en in het zwembad.

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S


De hele dag door konden we cocktails, drinken, ijsjes en snacks halen en er was een klimpark midden in het park waar we 2 keer 8 meter boven de grond over en in allerlei dingen en touwen hebben geklommen.



We zijn 1 keer naar Rhodos stad geweest en een keer naar het (kiezel)strand. Rhodos stad is een sfeervolle vestingsstad, met veel toeristen, terrasjes en winkeltjes.



Het was een super vakantie en de foto's spreken voor zich :-)


KLIK HIER VOOR ALLE FOTO'S