Welkom op het weblog van John, Chantal en de kids in Noorwegen

dinsdag 28 augustus 2012

wandelen, vliegen en feesten

Het is alweer ruim 2 weken geleden dat we het weblog voor het laatst hebben geupdate. De tijd vliegt! En in die periode hebben we weer veel gedaan! Er zijn 2 verschilldende mapjes met foto's deze keer! dus let op dat je niets mist!

Ochtenmist/-wolken boven de Vegår 

Vegårsheidagene en rommelmarkt
We hebben samen met de kinderen op de rommelmarkt gestaan op de Vegårsheidagene; dat zijn marktdagen die hier jaarlijks worden gehouden. We verkochten samen met Dennis, Natasja en de kinderen vooral speelgoed. En boven verwachting haalden we weer aardig wat geld op: zo'n 100 euro die de kinderen mochten verdelen om nieuw speelgoed van te kopen.Naast ons stond de stand van de gemeente, waar Chantal aan meegeholpen heeft. Chantal maakte onder meer een fotowedstrijd met eigen foto's van Vegårshei waarbij mensen moesten raden waar de foto was genomen in Vegårshei. Die wedstrijd was een groot succes en trok veel mensen naar de gemeentestand. De winnaar won een dinerbon voor 2 :-)

Sanne en Luke verkopen op de rommelmarkt
Natasja jarig
18 augustus was Natasja jarig: dat was dezelfde dag als de rommelmarkt was. Thuis bij Den en Tas hebben we dat nog even klein gevierd, maar de week erop gaf ze het echte verjaardagsfeest, afgelopen zaterdag. Dat was gezellig met veel visite en veel kinderen. Op die avond hebben we ook onze eerste 'gasten' gehad in de nieuwe hut! Vrienden uit Arendal met 2 kleine kinderen bleven daar slapen. 

Ons huis, de hut en de garage op 1 foto

Kinderfeestjes en school
De school is weer begonnen twee weken geleden en daarmee ook de verjaardagsfeestjes. Zowel Sanne als Luke hebben er alweer 2 gehad. Op school was alles snel weer gewend. Wel gelijk meer huiswerk dan vorig jaar: vooral bij sanne is dat goed te merken. Na school beginnen de activiteiten nu weer een beetje. Sanne is maandag voor de eerste keer naar de padvinders geweest. De eerste indruk was leuk! Veel kinderen uit de klas en de school doen mee en ook Amber doet mee. Ze kreeg gelijk een heel programma mee, waarin tot het einde van het jaar ook nog 2 x een overnachting staat gepland in een tent en in de kamers die te vinden zijn op de camping tegenover ons! Dus dat wordt leuk.

Alle foto's van afgelopen 2 weken
We hebben deze keer 2 mapjes met foto's. Klik op de volgende 2 linkjes om de foto's te bekijken:

FOTO'S VAN DERDE WEEK AUGUSTUS
FOTO'S VAN VIERDE WEEK AUGUSTUS


Wandeltoertje met 50 man
De locale buurtsportvereniging waar John in het bestuur zit, hield weer een wandeltocht. De wandeltocht was eigenlijk een klimtocht naar de top van een berg.

Wandeltocht: Luke was als vierde boven
Maar liefst 50 man wandelde mee! Dat was het dubbele aantal van de vorige keer! Langs een gemarkeerde route klommen we naar de top van een berg om daar een beetje te socialisen (kletsen, koffie drinken en kids spelen) met andere mensen. Woensdag start de trening in de sporthal weer op van dezelfde organisatie.

Luke op de vliegshow
Vlieg(tuig)show
Afgelopen zaterdag zijn we naar Skien geweest waar een vliegtuigshow was op het vliegveld. Dat was erg leuk! Veel verschillende kleine vliegtuigjes maakten demontratievluchten en deden kunstjes vlak boven het publiek. Ook werden er parachutespringdemonstraties gegeven. De kinderen vonden het erg leuk! En het is zeker voor herhaling vatbaar. 

Sanne op de vliegshow

Vrouwenavondje gepland
In het voorjaar werd Chantal ergens uitgenodig voor een vrouwenavondje: 10 vrouwen bij elkaar kletsen, eten en drinken. Nu heeft Chantal er zelf een georganiseerd voor medio september!

En verder....
- Kregen we bezoek van Eke en Sander: een stel met 2 kinderen dat wil emigreren naar Vegårshei en dat we vaker op bezoek hebben gehad. Ze wachten tot hun huis is verkocht en willen dan deze kant op komen. Tot die tijd blijven ze op vakantie komen.
- Zijn John en Chantal 2 keer in de week aan het hardlopen en start het sporten deze week week in de sporthal
- Was enige tijd geleden de droger al kapot gegaan, maar heeft nu ook de 10 jaar oude wasmachine het begeven. John gaat deze week zowel een nieuwe droger als een nieuwe wasmachine halen
- Is het over het algemeen nog steeds lekker weer, maar wordt het de laatste dagen wat koeler. Wij vinden dat we een geweldige zomer hebben gehad in ieder geval! Met veel zon! Veel beter dan de zomer van vorig jaar. We eten nog steeds bijna iedere dag buiten.

maandag 13 augustus 2012

Laatste vakantieweek

De laatste vakantieweek is voorbij. Aanstaande woensdag beginnen Luke en Sanne weer op school. Luke in de derde en Sanne in de vijfde klas. Maar ze mogen niet klagen. Ondanks dat we in de zomervakantie niet op vakantie zijn geweest, hebben we veel leuke dingen gedaan en volop van lekker weer kunnen genieten.
Luke helpt John op het dak van de hut

John klust tussendoor vrolijk verder, vooral aan de hut. De dakpannen liggen er in middels op en op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van het dak. Dan nog wat verven hier en daar en is de hut klaar. Afgelopen donderdag hebben we inkopen gedaan bij de Ikea: 2 bedden gekocht voor de hut en nog wat spullen om het in te richten.


De binnenkant is nu redelijk af! En de kinderen hebben er gelijk in geslapen afgelopen weekend! Straks nog een tv van opa en oma uit Nederland erin en is alles compleet! Dan hebben we een complete ruimte erbij van 3,70m bij 3,70m!
Sanne en Luke hebben al in de hut geslapen!

Tussendoor wordt er nog druk gezwommen. Chan en John springen er af en toe ook in, maar niet zo vaak als Sann en Luke. Dat zijn nog steeds waterratjes. Ook tussendoor oefenen Sanne en Luke wat op de skateborden en heeft John zijn rollerskates weer uit de kast getrokken. Die rollerskates zijn ongeveer 3 keer zo oud als Sanne, maar doen het nog prima! John is het nog niet verleerd.

Afgelopen woensdag en vrijdag was Chantal vrij en thuis met de kinderen. In plaats van 4 kinderen op die dagen, had ze er op woensdag 6 (2 noorse kinderen erbij) en op vrijdag 7! Toen waren de belgische kinderen op bezoek, waar we inmiddels afscheid van genomen hebben. Ze zijn na een geweldig jaar hier terug naar Belgie: zoals gepland. We zullen ze zeker missen! Die twee dagen waren lekker druk, maar ook gezellig met zoveel kinderen. Uiteraard werd er toen ook gezwommen.
Pippa, Frankie, Anouk, Amber, Luke, Sanne, Zeppos en Joop

Vrijdagavond was er een (gratis) muziekfestival in Tvedestrand; hier een half uurtje vandaan. Voor die tijd even wat gegeten daar met de kinderen en een beetje blijven hangen om naar de muziek te luisteren. Was erg leuk opgezet en kwalitatief goeie muziek! Helaas was de opkomst niet heel groot. De kinderen hielden zich tijdens de muziek vooral bezig met krabben, zeesterren en schollen makreel bekijken in de haven.
Joop en Sanne varen samen in een kano

Afgelopen zaterdag was er een fietstocht: dat is jaarlijks. De fietstocht is echt een familietocht en 19 km lang. 2 jaar geleden deden we ook mee. Dit keer deden Chantal, Luke en Sanne mee. John ging verder met klussen. Leuk is dat de tocht langs ons huis gaat: wij wonen ongeveer halverwege de route. Het was prachtig weer! Na 12 kilometer hield Sanne het voor gezien. Ze nam een duik in het meer en John kwam haar met de auto ophalen. Luke wilde verder met Chantal: zij hebben de 19 km volgemaakt! superprestatie voor zowel Sanne als Luke dat ze zover gefiets hebben!
Luke rust even uit langs de 19 km lange fietsroute

Wij werken alletwee 5 dagen deze week. Sanne en Luke gaan woensdag weer naar school. dat zal wel weer een omschakeling zijn, maar ook weer leuk! Sanne begint binnenkort bij de padvinders en Luke misschien ook bij iets soortgelijks. Maar eerst maar weer eens beginnen op school! Komen weekend is er weer markt in Vegårshei: dan gaan we net als vorig jaar met speelgoed staan op de rommelmarkt. De opbrengst is voor Sanne en Luke.



zondag 5 augustus 2012

Alweer augustus!

Afgelopen week was eigenlijk net zo'n lekker weekje als de week ervoor. Redelijk tot goed weer, hier en daar wat vrij om de kinderen te entertainen in de vakantieperiode, beetje klussen tussendoor en wat leuke dingen doen na werktijd.


De kinderen zwemmen nog bijna iedere dag! Maar zijn er nu wat eerder verveeld mee dan voorheen. Over ruim een week beginnen ze weer met school en zo te merken zijn ze er ook wel weer een beetje aan toe. Hoewel ze zich nog nauwelijks vervelen en volop leuke dingen doen. John is van de week met ze naar de bibliotheek geweest in Arendal, waar we ook boeken en cd's mogen lenen. Daar hadden ze boeken uitgekozen, maar ook twee films. De keuze aan boeken en cd's is vele malen groter dan in Vegårshei en de boeken en cd's kunnen gewoon in Vegårshei ingeleverd worden!
Veranda voor de hut is klaar

We genieten volop van de nieuwe veranda en zijn er erg blij mee. Met de restanten verandahuit heeft John nog een verandaatje vooraan de hut gemaakt die hij gebouwd heeft. De volgende stap is het dak van de hut. Waar John de komende week mee aan de slag gaat. Hij is al begonnen met houten latten aanbrengen op het dak, zodat de dakpannen erop kunnen.
De veranda aan de zijkant van het huis

Vrijdagavond is John met Dennis en nog iemand gaan zeevissen naar makreel en kabeljauw. John ving er 1 en Dennis 2, waarvan 1 vrij grote. Geen enorme aantallen dus, maar was wel even leuk om met mooi weer in de avonduren langs de kust te vissen. Chantal ging die avond met de kinderen naar Åmli, waar ze nog even gingen zwemmen en waar Chantal een kastanjeboom kocht. Ook haalde ze daar een schotelantenne op: want we hebben een tv-abonnement besteld. Van de week komen ze het installeren. We zijn erg benieuwd of we hier ontvangt hebben, want er staat een enorme berg achter ons huis, die tussen ons huis en de satelliet staat, waarop de schotel gericht zou moeten worden. We zullen het dus moeten afwachten!

Zaterdag en zondag zijn we veel rond het huis geweest. Beetje klussen, spelen met de kinderen, zwemmen, cake bakken enz. Zaterdagochtend hebben we een piano opgehaald! Luke staat op een wachtlijst om op pianoles te gaan en enige tijd geleden zagen we dat er een zeer oude piano te koop stond bij iemand thuis hier in Vegårshei.
Nieuwe aanwinst: een piano uit 1900

Die hebben we dus zaterdag opgehaald met de aanhanger. Het loodzware ding werd door de vorige eigenaar met een traktor in de aanhanger getild en eenmaal thuis gekomen hebben we het zware ding met hulp van Dennis en en Natasja naar binnen gekregen. Hij past goed bij onze woonkamer! Nu nog leren spelen....

Zaterdagmiddag vaarden we eruit: met 2 bootjes (Dennis en Natas gingen ook mee) helemaal volgeladen met mensen, Joop, zwemspullen en barbequespullen vaarden we naar een eilandje waar we gingen barbequen.  
De komende week is de laatste volle vakantieweek van de kinderen. Woensdag 15 augustus gaan ze weer naar school. Maandag gaan we na werktijd wat meubels halen in Arendal: meubels voor de hut en heeft Chantal een vergadering van de buurtvereniging 's avonds. Vrijdag nemen we een kijkje met de kindern bij een muziekfestival in Tvedestrand 's avonds. Zaterdag is er een fietstocht van de buurtvereniging, waar vorig jaar 70 mensen aan deelnamen. Bij redelijk goed weer doen we ook weer mee!